dimarts, 20 de gener del 2009

Smposi d'Oficials, Jutges i Àrbitres Nacionals de Velai

La Real Federación Española de Vela va organitzar el segon dels seus simposis anyals per actualitzar coneixements de Oficials, Jutges, Àrbitres, Medidors, etc... Es va fer a Barcelona amb l'organització de la Federació Catalana de Vela i fent equip de perfecte actuació entre Pep Puig (FCV)  i en Rafa Gonzalez (RFEV) .
Durant el darrer cap de setmana ens hem trobat per xerrar de tots aquests temes i actualitzar o veure noves idees.
L'Anna Sanchez va ser clara, com sempre, en les seves explicacions durant tot el dissabte. Per acabar el dia en Jordi Renom va intentar, amb la seva mà mestra habitual, que aprenguessim a dominar una mica més les nostres reaccions i a millorar la nostra seguretat en les accions que hem d'escometre. Tots dos van estar impecables.
El diumenge es va dedicar a sessions monogràfiques (workshops) sobre distints temes. Jo vaig escollir la de "Juez Ùnico" amb en Pedro Arribere, que continua sempre al peu del canó i amb le mateix entusiasmede quan teniem uns anys menys (!!!) . 
Ens va expplicar que a Andalusia fa tres anys que es fa a les regates federatives (seria le nostre nivell 3 cap amunt a Catalunya) i que no ha creat cap distorsió en les regates. Cal peró adaptar-se correctament al sistema , peró facilita moltes actuacions i agilitza moltes audiencies de Protestes. 
Finalment la Mónica Azón va aportar , amb unes petites entrevistes fetes a esportistes i entrenadors, les opinions de "l'altre part de la regata". 
Ens va quedar clar que, com fa anys deia Henry Van der Aat "... a la regata hi juguem tots. No hi ha jutges, regatistes, medidors, entrenadors, federatius,...etc... Sols hi ha "LA REGATA"".
Cap de setmana interessant, sens cap mena de dubte!!